8 pitanja koja još imamo o budućnosti Marvela

U jeku Avengers: Endgame i Spider-Man: Far From Home, Marvel Cinematic Universe će krenuti u novu uzbudljivu eru. Kevin Feige & Co. proveo je više od jedne decenije gradeći epitet o blockbusteru koji je Saga o beskonačnosti (u procesu stvaranja najpopularnije filmske franšize na svetu), a sa više od 20 različitih Marvelovih filmskih i televizijskih projekata u razvoju su dobro na putu ka potencijalnom stvaranju još većeg i boljeg u narednim godinama.

Naravno, kao i uvek, deo onoga što izgrađuje naše očekivanje je činjenica da Marvel Studios voli da igra svoje karte u blizini prsluka. Iako možda znamo naslove različitih projekata u razvoju, kao i filmaše i izvođače koji su s njima umešani, postoji mnogo toga što se drži misterioznim u pogledu planova za velike slike i kuda stvari idu. Zbog te činjenice smo izgradili ovu funkciju, postavljajući neka od glavnih pitanja o budućnosti ove franšize:

1. Kako će Marvel Cinematic Universe nastaviti da uravnotežuje nastavke i nove projekte?

Kako je Marvel Cinematic Universe nastavio da raste u svojoj popularnosti, suočio se sa jedinstvenim problemom eksponencijalnog rasta: neprestano viču obožavaoci za više nastavka i originalnijim sadržajem, ali postoji samo toliko blockbustera koji se mogu objaviti u datom trenutku godine. Zbog toga je jedna ključna stvar na koju se Marvel Studios mora usredsrediti u budućnosti jeste uspostavljanje ravnoteže između nastavnih priča i uvoda, a mi ne znamo tačno kako će to nastaviti.

Od osam predstojećih filmova sa zadatim datumima objavljivanja, odnos pet-tri nastavka prema originalnim serijama, a to je ubrajanje Crne udovice u drugom kampu. Da li je moguće da se Disnei + emisije počinju koristiti za uspostavljanje likova (poput gospođe Marvel, Moon Knight i She Hulk) dok se veliki ekran prevashodno fokusira na heroje blockbustera koje već poznajemo? Očigledno je naginjanje puno Disnei +, što dovodi do sledećeg pitanja …

2.Koji stepen integracije možemo zaista očekivati od Marvelovih Disnei + emisija?

Marvelovi fanovi godinama su grizli zube zbog izuzetno ograničene veze uspostavljene između filmova o blockbusteru i Agents Of S.H.I.E.L.D./ emisije Marvel-Netflik, ali tome je vreme došlo. Disnei + je potpuno novi pejzaž za Marvel Cinematic Universe koji će istraživati, a postojala su primetna obećanja o integraciji između malih i velikih ekrana. Međutim, upravo ono što možemo očekivati od toga je nešto što u stvari nećemo u potpunosti znati dok ne počnemo da gledamo sadržaj.

Kao primer, Kevin Feige je govorio o snažnoj vezi između Disnei +-ove VandaVision-e i doktora Sama Raimija, Strange In The Multiverse Of Madness (sa Elizabeth Olsen koja će glumiti u oba), ali da li će se očekivati da će publika gledati sve emisiju pre gledanja filma? Ili će veze postojati samo za one koji stvarno obraćaju pažnju?

3. Ako postoji veliki plan univerzumu Marvel, šta je to?

Ogroman deo onoga što je Marvel Cinematic Universe učinilo toliko fascinantnim do danas je način na koji je igrao dugu igru polako eskalirajući pozadinsku narativu kojoj je bilo potrebno oko 10 godina da se konačno spoje. Kako se stvari kreću naprijed i publika se isporučuje Faza 4 i dalje, definitivno se očekuje da će se ovaj pristup nastaviti i da će u delima biti nekih velikih mahinacija slika – ali da li je to slučaj i kakva bi vizija eventualno mogla biti trenutno nepoznato.

Kevin Feige se poigrao oko toga da postoje veliki lukovi na umu za sledeći talas projekata Marvel Cinematic Universe, ali fanovi su se sigurno zabavljali pogađajući o onome što eventualno možemo videti. Secret Vars je crossover događaja stripa koji se najčešće objavljuje, jer je jedan od retkih koji je zaista na lestvici s pričom o Infiniti Gauletlet-u, ali naslovi poput Dark Avengers, Secret Invasion i House Of M su bačeni takođe u razgovor.

4. Koliko dugo ćemo morati čekati prije nego što se pojavi MCU-ov veliki plan za slike?

Ako postoji plan velike slike, ne postavlja se samo pitanje „Šta?“ ali i „Kada?“ Dok su protekle faze Marvel Cinematic Univerzuma bile definisane svojim projektima sa Osvetnicima u naslovu, ali mi nemamo nijednu od njih koja bi trebalo da izađe između sredine i sredine 2022. godine. Pa kad bismo zapravo mogli videti Marvel-a da počinje veće korake, pod pretpostavkom da hoće?

Između Iron Man-a i Avengers-a, a.k.a., bilo je petogodišnjeg razmaka između prvog pojavljivanja Thanosa na velikom ekranu, tako da ćemo morati da sačekamo 2025. pre nego što potpuno shvatimo gde se stvari kreću? Ili će možda biti reči o broju projekata, što znači da bi za postavljanje pozornice moglo biti potrebno šest igranih projekata (što bi doktoru Strange In The Multiverse Of Madness stavilo ključnu poziciju) Ili će možda studio prestati da igra igrice i otkriti njegove planovi u Black Vidov. Bez obzira na odgovor, gladni smo da saznamo.

5. Koliko dugo ćemo morati čekati prije nego što Marvel Studios objavi najave u vezi s X-Men i Fantastičnom četvorkom?

U martu 2019. godine spajanje Valt Disnei Studios i 21st Centuri Fok je okončano, a usred depresivnih vesti o masovnim otpuštanjima, jedna srebrna obloga koja je bila naglašena bila je činjenica da su svi Fokovi Marvelovi likovi sada pod domenom Marvel Studios. Od tada je potvrđeno da u delima postoje planovi koji će videti integraciju ovih junaka i zlikovca (ponajviše Ks-Men i Fantastična četvorka) u Marvel Cinematic Univerzum, ali ono što nije postalo jasno je kada će se zapravo i dešavaju.

S obzirom na to da se spajanje spojilo dok je Marvel Studios već planirao svoje korake za budućnost, nije iznenađujuće da kompanija strpljivo uvodi mutante i Marvelovu prvu porodicu u franšizu live-action, ali svejedno bi bilo lepo kada bismo možda bi mogao da ugleda svetlost na kraju tunela. Od sada, nemamo pojma kada će se išta od toga odigrati.

6. Kako će Marvel Cinematic Universe stvoriti filmove sa ocenom zajedno sa PG-13?

Budućnost Marvel Studios-a koji objavljuju filmove sa ocenom R više nije pitanje “If”, već pitanje “Vhen?” Spajanje s gore pomenutim vestima o spajanju Disnei-Fok-a dobilo je potvrdu da studio ne samo da će producirati filmove o Deadpool-u, već će ga i dalje ostavljati svojim nasilnim, zlobnim sebstvom na velikom platnu. Ovo je prilično velika stvar ako uzmete u obzir širu sliku porodice Disnei i Marvel Cinematic Universe do danas, tako da bi razvoj u konačnici trebao biti veliki posao.

Pa kako će to povući? S obzirom na međusobno povezanu prirodu projekata Marvel Cinematic Universe, hoće li filmovi sa ocenom R postojati sa malo udaljenosti od ostatka franšize, omogućavajući mlađim gledaocima da još uvek uživaju u svim superherojskim akcijama, a da ne moraju da vide materijal orijentisan više prema odraslima da bi Nastaviti (a otisak Mak Comicsa koji je započeo Marvel)? S obzirom da se Blade u glavnom ulozi Mahershala Alija takođe može oblikovati kao posao samo za odrasle, možda ćemo uskoro početi da učimo o tom razvoju.

7. Kada će Guardians Of The Galaxy Vol. 3 konačno ugledati svetlost dana?

Razvoj Jamesa Gunna, Guardians Of The Galaki Vol. 3 je bio pravi nered. Dok je film prvobitno trebao imati datum izlaska 2020., sve je spušteno s kursa kada su Gunn otpušteni i potom ponovo angažirani, stavljajući projekat van rasporeda. Znamo da će film sada biti sledeći pisac / reditelj projekat, jer on trenutno radi za DC Ektended Universe, ali tačno kada ćemo videti njegov sledeći Marvelov film je nejasno.

Između sada i jula 2022., osam blok Marvel Cinematic Universe postavljen je da se predstavi u pozorištima, a nijedan od njih ne nosi naslov Guardians Of The Galaxy Vol. 3. Pa kada ćemo ga zapravo videti? A kad to vidimo, kako će se završiti na narativnom uticaju na novom mestu na vremenskoj traci? Iskreno, ovo je projekat koji sam pobuđuje ludi broj pitanja.

8. Koliko još fore ima Spider-Man u Marvel Cinematic Univerzumu?

Navijači su dobili oštru stvarnost u 2019. godini nakon objavljivanja filma Spider-Man: Daleko od kuće. Zakulisno spašavanje između Marvel Studios i Soni Pictures u jeku blokbastera koji se nalazio u pozorištima sugeriralo je da se vreme vebslingera u Marvel Cinematic Universeu naglo okončalo, i iako je situacija rešena nekoliko nedelja kasnije , situacija je i dalje ostavila loš utisak. Kako sada stvari stoje, Spider-Man izgleda toliko da nije stub franšize, već umesto dela koji bi svakog trenutka mogao potencijalno nestati.

Novi ugovor potpisan između Marvela i Sonija videće da Tom Holland glumi Petera Parkera u nastavku Spider-Man: Daleko od kuće i zatim još jednu neotkrivenu funkciju, ali šta se dešava nakon toga? Postoji li mogućnost da ćemo Spider-Mana videti samo u još dve MCU karakteristike pre nego što napravi nekakav veliki izlaz? To je situacija koja izaziva strepnju zbog teškoća.