Finale prve sezone Batwomen su izmenjeni zbog epidemije otkriva producent

Shovrunner Caroline Dries otkrila je pandemiju koronavirusa koja je izmijenila finale sezone Batvoman 1. Superherojski šou, koji je ove jeseni sletio na CV, bio je još jedan hit za mrežu, premijerno dostižući bolje ocjene od prvenca Supergirlove sezone 5. Ubrzo nakon uvodnog koncepta na mreži, Batvoman je izabran za punu sezonu 1 narudžbe. Da bi stvar bila bolja za fanove, serija Arrovverse bila je zelena za sezonu 2 na The CV.

Betvuman prati priču o Kate Kane, koju glumi Rubi Rose, koja se vraća u Gotham Citi nakon što njen rođak Bruce Vaine misteriozno nestane.

U njegovo vreme, ona odlučuje da postane kostimirana budnica i zakorači u njegove cipele, očisteći krim ulice grada. Zvezde emisije Rose, Rachel Skarsten, Camrus Johnson, Meagan Tandi, Nicole Kang i Dougrai Scott. Emisija je od svog debija dobila mešovite kritike, prikupila je kritičku ocenu od 78 odsto i razočaravajuću ocenu publike od Rotten Tomatoes od 13 procenata.

To je možda posledica činjenice da je Batvoman’s Arrovverse poreklo vrlo različito u poređenju sa DC stripovima. Bez obzira na to, lik je počeo da se utiskuje u strelicu strelice, prelazeći staze sa voljenim likovima kao što su Flash, Supergirl i Green Arrov tokom masovnog crossover događaja mreže, Crisis on Infinite Earths.

U intervjuu za ComicBook, voditeljica emisije Batvoman Caroline Dries razgovarala je o tome kako je trenutna pandemija izmijenila finale sezone 1 emisije. Na pitanje kako je koronavirus uticao na produkciju u sezoni 1 Batvoman, Dries je izjavio: “To je zaista gad sa kreativnog ugla. Imali smo napisane ove poslednje dve epizode ​​i jednu od njih smo spremili za snimanje, pa je bilo tužno u tom pogledu. ” Ona dalje kaže: “Međutim, videla sam napise na zidu kako se dešavaju sa COVID-om malo pre nego što smo se isključili. I samo sam pogledao šta smo imali i izgledao sam kao: ‘Znate šta? Ovo će uspeti napolje. ” Suši dalje uverava fanove: “Imamo fantastičnu poslednju epizodu, imamo ogroman klifer i imamo sve ove emotivne priče koje smo uspeli da završimo … Zaista sam zadovoljan epizodom 20 kao našim finalom.”

Iako je finale emisije možda malo drugačije od onoga što je kreativni tim predviđao, Batvoman je učinio značajan deo svetske izgradnje tokom svoje nove sezone, kako bi je učinio vrednom za gledaoce. Ne samo da je sezona 1 uspostavila sukob između Kate i Alice, njene otuđene sestre, već je fanovima stripa dala i puno uskršnjih jaja tokom svog trajanja. Takva uskršnja jaja uključuju potvrdu o Azraelu koja postoji u strelici i novu priču o poreklu za zloglasnog Batmanovog negativca Hush-a. Pored toga, serija je takođe otkrila da je Batmanov negativac ubio Luciusa Foka iz Arroverzuma.

Batvoman je postala sjajan dodatak svetu superjunaka Arrovverse-a. Iako emisija trpi neke tonalne nedosljednosti i izvukla je pripovijedanje, serija je uradila efikasan posao ne samo postavljanjem Kateine priče, već povezivanjem njenog svijeta i lika s ostatkom mreže junaka. Prva sezona sigurno je ostavila prostora za napredak, ali kosti ove serije su čvrste, što pokazuje potencijal za ovaj dobar šou da postane sjajan. Iako finale možda nije ono što je Dries idealno želio, utješno je čuti kako misli da će konačna epizoda ipak isporučiti robu. Fanovi će se morati prilagoditi finalu sezone Batvoman 1 kako bi videli koja su iznenađenja u toku.