Rik Grajms film će imati koristi od karantina

Greg Nicotero, Valking Dead, kaže da pisci trenutno intenzivno rade na scenariju filma Rick Grimes, koji imaju koristi od karantina. Originalna emisija, zasnovana na istoimenom stripu Roberta Kirkmana i Tonija Moora, prvi put je emitovana 2010. godine, a sada završava desetu sezonu. Popularna distopijska serija ima strasnu bazu obožavatelja, što je emisiji omogućilo višestruki spin-off, uključujući Fear the Walking Dead i uskoro The Valking Dead: World Beyond. Planirano je da se pokrene i filmska franšiza, počevši od trilogije filmova usredsređenih na originalnu zvezdu emisije, Ricka (Andrev Lincoln).

The Walking Dead počinje tako što se Rick budi iz kome i svet nalazi u haosu i zombijima svuda. Putuje, tražeći porodicu i ubrzo se našao pod vodstvom grupe preživelih kroz mnoštvo strahota, ljudskih i drugih. Pred početak sezone 9, Rick je krajnju žrtvu spasio svoje prijatelje i porodicu – ili su tako mislili. Umesto toga, Rick je spašen i odveden u helikopteru sa misterioznim simbolom, krećući svoje putovanje u filmovima.

Prema intervjuu sa Sifi Vire-om, Nicotero, producent filma “Valking Dead” koji je režirao mnoge epizode ​​i režira nadolazeći film, veruje da je ovaj karantin zaista pomogao u razvoju prvog filma usredsređenog na Ricka. Kaže da je razgovarao sa glavnim kreativnim direktorom Valking Dead-a Scottom Gimpleom o napretku filma i „scenario je u toku“. Nicotero kaže da je trenutna situacija sa koronavirusom verovatno korisna za pisce, koji mogu da rade dobro od kuće.

Nicotero je takođe prokomentarisao status finala sezone 10 The Valking Dead. Bili su vrlo blizu dovršetku proizvodnje pre gašenja, ali sigurnost glume i posade zaradili su ih da prestanu pre nego što je ona mogla biti završena. Nema zvaničnog datuma za finale sezone, ali se nadaju da će to biti spreman do kraja godine. Novi spin-off, „Valking Dead: Vorld Beiond“, prvobitno je bio predviđen za premijeru u aprilu, ali je sada prebačen u jesen 2020. Strah se da će se sezona 6 Waling Dead planirati da se emituje i kasnije ove godine.

S obzirom da scenarij još uvek nije gotov, film usredsređen na Ricka je u ranoj fazi razvoja, tako da će proći neko vreme do njegovog objavljivanja. O zaveri se ne zna mnogo, mada mnogi misle da će se pojaviti Michonne (Danai Gurira), dok je ona izašla iz The Valking Dead-a u 10. sezoni kako bi potražila Ricka, ali to još nije potvrđeno. Takođe, Rick i Michonne imaju zajedno dete koje Rick još nije upoznao, tako da ima smisla da se tom pričom ubuduće pozabavi. S obzirom na to koliko je produkcija negativno uticalo na COVID-19, misao je da je ovo zaključavanje koristilo scenaristima. Uporedo sa tim, to dokazuje da ćemo uskoro uskoro ponovo videti The Rak hodajući mrtvac Rick kako se bori sa zombijima.