6 Marvel likova skrojenih za Džonija Depa

Kako glumac kalibra kao što je Johnni Deppa još nije igrao superjunaka? Bio je gusar, mladić sa makazama za ruke, a čak je igrao i u naslovnoj ulozi Nevidljivog čoveka, pre nego što je Mračni univerzum bio odbačen. Dakle, šta ga drži podalje od Marvelovih filmova?

Govorilo se da je kandidat za Akademiju prednjačio u trci za glavnu ulogu u Doktoru Strangeu pre nego što se njegov koega iz Crne Mase Benedikt Kumberbatch pojavio, ali ti sastanci sa Džonijem Deppom mogu da prethode čak i Kevinu Feigeu da učestvuje u projektu, prema njega. Slučajno će Depp glumiti zlikovca Gellerta Grindelvalda u Fantastičnim zvijerima i Gdje ih pronaći 2016. godine, iste godine kada se Strange pridružio Marvel Cinematic Univerzumu, omogućujući mu da još uvijek barem napravi čarobnu stvar.

Međutim, sa izveštajima da Dizni želi da krene u novom smeru sa franšizom Pirates sa Kariba bez kapetana Jacka Sparrova, čini se da bi Johnni Depp mogao da otvori neke proreze u svom rasporedu da bi postao najnoviji Marvelov junak (ili na neki drugi način ). Ko bi trebao igrati? Imam šest ideja.

Dr Doom

Ako postoji jedna stvar koju možemo uzeti iz predstave Johnnija Deppa kao Gellert Grindelvald u franšizi Fantastične zvijeri, to je da je on u najboljem redu kada portretira negativca (pakao, čak ni njegovi “junački” likovi nisu poznati po konkretnom moralni kodeks). Možda neće biti previše iznenađenje da je Victor Von Doom (poznatiji kao Doctor Doom) samo prvi od šake antagonističkih Marvelovih likova koje sam uvrstio na ovu listu na razmatranje Deppa, ali neprijateljski luk Fantastične četvorke mogao bi biti onaj negativac s kojim je glumac najprikladniji za igranje, kao što je Grindelvald, latvijski genij majstor čarobnjaštva čiji je odnos sa njegovim najvećim protivnicima u jednom trenutku bio povoljniji. Da ne spominjemo, Deppovo otkrivanje skrivanja pred vidom bilo bi lako ako se nanese maska za potpis Doom-a.

Višestruki čovek

Dakle, sećate li se na kraju Secret Windov-a, trilera iz 2004. godine zasnovanog na romanu Stephena Kinga, kada se otkrije da je psihopat koji je proganjao pisca Mort Rainei-a, glumio Johnni Depp, zapravo njegova podeljena ličnost ? Za mene je takav razvoj višeslojnog karaktera upravo ono što Depp može da iskoristi za informisanje o Jamesu Madroku, koji se povremeno borio pored Ks-Men-a kao Višestrukog čoveka, nazvanog zbog njegove sposobnosti da se podeli na beskonačnu količinu duplikati, od kojih svaki ima svoju ličnost, od kojih su neki prijateljskiji od drugih.

Korvac

Da li se takođe sećate onog filma Transcendencija u kojem Johnni Depp glumi naučnika koji je na ivici smrti od metaka tehnofobnog ekstremista spašen tako što mu je svest bila dodata u AI program koji je razvio?

Priča o Michaelu Korvacu je slična, jer se nekada ljudski tehničar računara iz alternativne vremenske trake u Marvelovom univerzumu povezao sa vanzemaljskom rasom koja ga je [pretvorila u kvazi-kibernetski organizam] (https://marvel.fandom.com/ viki / MichaelKorvac (Earth-691) nakon spajanja gornjeg dela tela sa računarom, omogućavajući mu da pretvori bilo kakvu supersila poznatu čoveku u digitalnu datoteku i uploada u svoju ugrađenu bazu podataka.

Pored Deppovog iskustva u igranju polu-čovek, polu-mašina, Korvac bi bio odlična prilika za sledeći veliki loš film Marvel Cinematic Universe, stavljajući Osvetnike u zbirku najvećih hitova njihovih najstrašnijih neprijatelja.

Mefisto

Kao što sam ranije napomenuo, Johnni Depp jednom je bio u centru glasina koje su sugerisale da je smatran glavnom ulogom Doktora Strangea, koja je stavljena u krevet pre nego što je Benedikt Kumberbač proglašen za čarobnjaka Sveučilišta Marvel Cinematic Universe.

Iako verujem da su stvari sa britanskim glumcem dosta uspele, takođe me zanima kako bi se Depp izborio oko uloge, zbog čega bih ga dobacio kao drugo biće vrhovnog čarobnjaštva, ali ono koje koristi svoje čarobne sposobnosti za zlo , poput Mefista, koji je u suštini Marvelova svemira sopstvena Sotona.

Pored velike potražnje za ovim izuzetno moćnim, vanseidimenzionalnim demonom da uđe u MCU, Deppu nije strano i možda će biti uzbuđen intenzivna šminka potrebna za pretvaranje u crvenu pretnju.

Zeleni Goblin

Od MCU-ove indukcije Spider-Man-a, zlikovci s kojima se suočio bili su zahvalno jedinstveni u prethodnim adaptacijama žive akcije, od utemeljenog ponovnog otkrivanja supa do razigranog zadirkivanja koje je dolazilo sa Spider-Man-om: Far from Home-ovog prikazivanja Misterio-a, ali ja ne može biti jedini koji bi voleo da vidi Tom Hollanda kako se kreće u glavu sa neprijateljem luka vebslingera, Zelenim goblinom, zar ne? Norman Osborn, osnivač Oscorpa i otac Harrija (prijatelja Petera Parkera iz detinjstva) pretrpeo je hemijsku nesreću koja ga je dovela do ludila i ubedio ga da teroriše Menhetn na prototipnom jedrilu svoje kompanije, dok je obučen kao mitološko stvorenje.

Iako se može činiti čudnim vidjeti Johnnija Deppa kako glumi bogatog industrijalca, on je glumio priličan udio fantastičnih stvorenja i, još više, psihološki uznemirenih pojedinaca, tako da je sve potrebno da kostimiziraju pravi nastup.

Gusar

Prošlogodišnja vest da se kapetan Jack Sparrov možda neće vratiti franšizi Pirati sa Kariba, možda nije preterano dobro za Deppa, čak i ako je bio posvećen Fantastičnim zverima, s obzirom na to koliko je duboko vezan za lik koji mu je pripao prvu nominaciju za Oscara Iako je njegov status kapetana Jacka Sparrov-a možda neizvjestan, Corsair je još jedan svashbuckler koji bi mogao dovesti na veliko platno.

Naravno, MCU se retko upustio u avanture u Sedam mora, ali često su umešani u zvezde, pa zašto ne i lik koji spaja oboje, poput Corsaira. [Bivši ljudski pilot] (https://marvel.fandom.com/viki/ChristopherSummers (Zemlja-616), čije je pravo ime Christopher Summers, u stvari je otac Skota Sumersa (poznatiji kao Kiklop), tako da imamo potencijal za zabavan Ks-Men / Guardians of the Galaki crossover, ili za predstavljanje njegove posade svemirskih gusara, Starjammers.