Majkl Džordan se ponašao “kao Vampir” tokom snimanja Svemirskog basketa

Iako ljubitelji sporta poznaju Majkla Džordana uglavnom zbog njegove legendarne košarkaške karijere, on takođe drži posebno mesto u srcima filmadžija kada je igrao sebe u Svemirskom basketu 1996. godine.

Animirani hit bio je Džordanov prvi pravi glumački korak, što mu je omogućilo da usvoji neke veštine koje bi samo kratko koristio u reklamama. Međutim, čini se da je njegov raspored snimanja takođe sadržavao obilje košarke.

Osma epizoda dokumentarca ESPN-a “Poslednji ples” prikazala je vreme Majkla Džordana kada je radio na Space Jam-u i otkrila da je, kada nije snimao film, bio na košarkaškom terenu. Ovo je sve bilo deo njegovog režima za predstojeću NBA sezonu, koji je čak uključivao dovođenje kolega koji su igrali protiv njega.

Legenda Indiana Pacersa Reggie Miller uživao je u ovom “sirovom” stilu igre, ali takođe je bio zadivljen kako je Jordan mogao toliko da se ubaci u svoj dan:

To su bile neke od najboljih tekmi. Nema zvaničnika, vi zovete svoje faulove; pa je bio malo grublji i siroviji. Ne znam kako je to uradio. Ne znam kako je snimao ceo dan i tada je još uvek imao energije da igra 3 sata. Igrali bismo do 9 ili 10 noću. Još je morao da uradi dizanje tegova. Tada je vreme poziva bilo 6 ili 7 ujutru. Ne znam kako. Ovaj momak je bio pravi vampir.

Prema Poslednjem plesu, Michael Jordan delimično se prijavio za Space Jam pod uslovom da mu još uvek ostane dovoljno vremena za trening. Uz to, direktori kompanije Varner Bros. osigurali su mu privatnu teretanu na studijskoj parceli, a režiser Joe Pitka je u skladu sa tim dogovorio raspored Chicago Bull-a:

Rekao sam: ‘Gledaj, moram da vežbam. Potrebna mi je ustanova u kojoj bih mogao raditi. ” Došli smo tamo da snimimo film, i sve je bilo postavljeno … Dani bi bili od ponedeljka do subote. Počeli bismo u 7. Ja bih napravio pauzu od dva sata i krenuo bih da radim … Onda kad bismo završili, a bilo je oko 7, pozvali bismo ljude i igrali pikap igrice.

Snimanje Svemirskog basketa započelo je ubrzo nakon završetka NBA sezone 1994-1995, tokom koje su Michael Jordan i Chicago Bulls izbacili iz plej-ofa Orlando Magic. Odlučan da se vrati iz šampionata, Jordan je rešio da počne pripreme za sledeću sezonu pre i kasnije. Tim bi konačno krenuo da povrati neuhvatljivog Larrija ‘O Brien Trophija sledeće godine.

Predstojeći nastavak Space Jam-a, u kome glumi LeBron James, snimljen je prošlog leta, i treba se zapitati da li su on i njegovi NBA igrači bili isti pristup kao Jordan i ostali. Ako je Varner Bros. tada bila spremna da napravi smještaj, postoji šansa da su oni sada spremni to učiniti.

Valjda ćemo tek videti da li su pametno iskoristili svoje vreme ukoliko se (ili kada) NBA sezona konačno vrati. A oni koji nisu gledaoci košarke mogu videti LeBrona Jamesa i ostale igrače u akciji kada Space Jam: Nev Legaci stigne 16. jula 2021. godine.